منو
سبد خرید

ترموستات

آشنایی با انواع ترموستات و عملکرد آن

به طور ساده ترموستات وسیله ایست که دما را کنترل می‌کند، تشخیص دمای محیط توسط این دستگاه شبیه به عملکرد دماسنج است با این تفاوت که ترموستات علاوه بر کار دماسنج، دارای یک سری مدار الکتریکی و یک سری حسگر دمایی است که کار قطع و وصل سیستم گرمایشی/سرمایشی را می‌تواند انجام دهد که این خود باعث می‌شود که دمای مورد نظر ما در بازه خاصی ثابت باشد.

استفاده از ترموستات در سیستم‌هایی لازم و ضروری است که نیاز داریم دما پیوسته بررسی و در رنج خاصی باشد در غیر اینصورت باعث خسارت جانی و مالی خواهد شد، علاوه بر این نیاز به کاربر برای کنترل دما به حداقل خواهد رسید که این خود نوعی مزیت است.

مزیت استفاده از ترموستات:

  • مشاهده و کنترل قابل ملموس دما در محیط و محل نصب دستگاه
  • کاهش مصرف انرژی و به طبع آن هزینه

کاربرد ترموستات:

به طور کلی ترموستات برای تنظیم درجه حرارت مایعات، گاز‌ها و جامدات در دستگاه‌های گرم یا سرد ساز در بخش‌های مختلف زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  1. صنعتی: مانند گلخانه‌ها، گرم خانه، کوره، دیگ‌های بخار،  اتوکلاو‌ها و...
  2. ساختمانی: سیستم گرمایشی مرکزی و کنترل دما در هوا سازها، فن کویل و...
  3. لوازم خانگی: سماور برقی، فر‌های برقی، آبگرمکن برقی، گازی، یخچال، لباس شویی و...

    انواع ترموستات:

    تقسیم بندی ترموستات دارای انواع مختلف است که مهمترین آنها از نظر فنی (نحوه عملکرد) همچنین از لحاظ نحوه ویژگی ها و کاربرد می باشد.

    دسته بندی ترموستات از لحاظ عملکرد:

    ترموستات ولتاژ خطی: این نوع با ولتاژ 24 ولت کار می‌کند که در سیستم رادیاتور و... مورد استفاده قرار می‌گیرد و از طریق اتصال ترموستات با منبع حرارتی دما را کنترل می‌کند که این امر باعث می‌شود که گاها قبل از اینکه دمای محیط به دمای مورد نظر برسد ترموستات باعث قطع مدار شود.

    ترموستات ولتاژ پایین: این نوع برای کنترل جریان هوا کارآمدتر می‌باشد برای همین برای سیستم‌هایی HVAC (سیستم‌هایی که از برق، گاز، نفت و سیستم‌های گرمایشی آبی) به کار می‌آید. ولتاژ کاری ترموستات ولتاژ پایین 24 تا 50 ولت می باشد.

    دسته بندی ترموستات بر اساس ویژگی:

    این نوع دسته بندی می تواند برای هر دو نوع دسته بندی که در بالا به آن اشاره کردیم وجود داشته باشد.

    ترموستات مکانیکی: یک ترموستات ولتاژ خطی با نصب آسان که جزء ارزانترین و قدیمی‌ترین ترموستاتها هستند که معمولا از نواری متشکل از دو فلز استفاده می‌کنند که با توجه به انبساط و انقباض آنها باعث قطع و وصل سیستم می شوند همچنین دارای عملکرد کند هستند به همین علت بسیار قابل اعتماد نیستند.

    ترموستات الکتریکی: این نوع ترموستات بیشتر از نوع ولتاژ پایین است ولی برای ولتاژ خطی نیز استفاده می‌شود. دارای سرعت عملکرد بالاست و از ابزارهای الکترونیکی برای تشخیص دما استفاده می‌کند همچنین به نسبت ترموستات مکانیکی سرعت عمل و دقت بالاتری دارد ولی از لحاظ هزینه هم از نوع مکانیکی گرانتر هستند، که دارای انواع مختلفی هستند که در زیر به بعضی از آنها اشاره می‌شود:

    ترموستات قابل برنامه ریزی: یک ترموستات ولتاژ پایین است که می‌تواند به صورت هوشمند قابل برنامه‌ریزی باشد، وقتی شما در خانه هستید دمای خانه را در بازه خاصی تنظیم کند و وقتی شما بیرون هستید دما را در حد پایین‌تری نگه دارد همچنین برای حالت روز و شب هم این امکان را دارا  می‌باشد که این باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه می‌شود.

    ترموستات دیجیتال غیر قابل برنامه ریزی: نوعی از ترموستات است که قابلیت برنامه ریزی را ندارد. دارای نمایشگر دیجیتالی است همچنین برای کنترل دما بین یک بازه مورد نظر استــفاده می‌شود.

     

    هیچ محصولی در این دسته‌بندی وجود ندارد.