کلید فیوز
ساختار و انواع کلید فیوز
کلید فیوز کلیدی حفاظتی است که ترکیبی از کلید و فیوز میباشد، که با قطع کردن آن، فیوزها از مدار خارج میشوند. در مدارهای فشار ضعیف، در مسیر مدار و یا ابتدای آن نصب شده مورد استفاده قرا میگیرد. هنگام تعویض فیوز یا زمان در آوردن از کلید فیوز استفاده میشود. امروزه در بازار کلیدهای اتوماتیک کمپکت و هوایی به وفور دیده میشوند و این تصور نباید ایجاد شود که از کلید فیوز نمیتوان در ورودی تابلوهای برق استفاده نمود چرا که در تجهیزات تابلو برق مهمترین حفاظت، حفاظت در برابر خطای جریان اتصال کوتاه است نه جریان بار اضافی. بنابراین جز یکی از محبوبترین تجهیزات صنعت برق میباشد.
ساختار کلید فیوز
برای اینکه بتوانیم فیوزها را از مدار خارج کنیم از کلید فیوز استفاده میکنیم که قطع و وصل آن بصورت دستی صورت میگیرد. کلید فیوز معمولا بروی تابلو نصب میگردد برای تعویض فیوزها به باز کردن درب تابلو نیاز نمیباشد. در کلید فیوز معمولا فیوزها بروی درب تعبیه شده و با باز کردن درب آن از شبکه منفک میگردد که با بیرون آوردن درب کلید براحتی میتوان فیوز را تعویض نمود. پس از تعویض، درب کلید بسته میشود و فیوزها در مدار قرار میگیرند. این تجهیز بصورت تکی، دوتایی، سه تایی و چهارتایی در بازار موجود میباشد.
اجزای کلید فیوز:
این محصول دارای یک پایه ثابت که مجهز به تعدادی ترمینال، برای اتصال به مدار خارجی است و یک قسمت متحرک یا کلاهک فیوز است که حامل رابط آن بوده . همچنیناز سه نوع کنتاکت تشکیل شده که هر کدام عملکرد خود را در فیوز دارند که عبارتند از :
- کنتاکتهای پایه
- کنتاکت های کلاهک
- کنتاکت های رابط
بخش دیگر آن سیم فیوز است که هنگام عبور جریان بالا ذوب میشود
کاربرد استفاده از کلید فیوز
از مهمترین کاربرد کلید فیوز در شبکه فشار ضعیف جلوگیری در برابر خطرات احتمالی در زمان تعویض فیوزها میباشد. این کلید تابلویی از کلید خودکار ارزانتر است و دارای ابعاد کوچکتر میباشد. دیگر کاربردهای آن موارد ذیل میباشد:
- توزیع برق کارخانجات
- روشنایی
- پستهای ترانسفورماتور
- خطوط انرژی و یا در مواردی که به قدرت بالایی نیاز است
- تابلو برق خانگی و یا در جاهایی که مصرف پایین دارند