کلید گردان
مشخصات کلید گردان و انواع آن
کلید گردان یکی از کارآمدترین کلیدها در صنعت است که معمولا در ولتاژ پایین قابل استفاده است. کلید گردان یک خط را به یکی از چند خط دیگر متصل میکند. بعنوان فرمان دهنده و تغییر دادن وضعیت مدار الکتریکی در تابلو برق کارایی دارد. در واقع کلید گردان نوعی کلید با کارکرد نیمه مستقل بصورت دستی میباشد.
کلید گردان وسیلهای است که قابلیت عمل قطع و وصل مکانیکی را دارا میباشد لذا میتواند جریان را در شرایط عادی مدار قطع نماید. مهمترین نکته این میباشد که براحتی میتواند اتصال کوتاه را قطع یا وصل نماید ولی در بعضی مواقع قطع جریان توسط همان کلید ممکن است این قابلیت را نداشته باشد. ساده بودن، ارزان قیمت بودن کلید گردان سبب شده تا در تجهیزات تابلو برق یا تابلو فرمان استفاده فراوانی داشته باشد.
کلید گردان از متریال رسانای بسیار مستحکم در مقابل اصطکاک تهیه شده است که با چرخاندن شفت اتصال برقرار میشود. سوییچهای چرخشی عرضه شده توسط کلید گردان برای قطع یا وصل کردن اتصالات به روش سری با چرخش سوییچ به سمتهای مختلف استفاده میشود. کلید گردان در حوزههای مختلفی مانند خطهای تولید انواع تجهیزات یا قطعات دستگاههای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. کلید گردان قابلیت این را دارد که بطور همزمان مدارهای سه فاز یا تکفاز را کنترل نماید.
انواع کلید گردان
کلید گردان با توجه به ساختار یا تعداد کنتاکتها دارای انواع زیر میباشد:
- یک طرفه
- دو طرفه
- چپگرد- راستگرد سه فاز
- چپگرد- راستگرد تکفاز
- ستاره- مثلث
- دالاندر (مخصوص موتورهای دالاندر)
- ولت متر
- آمپرمتر
کلید گردان تکفاز
کلید گردان تکفاز دو طرفه الکترونیک یا یک نوع دستی میباشد که دارای سه حالت مختلف است . بدنه آن از جنس باکالیت از مقاومت مکانیکی، حرارتی و الکترونیکی بالایی برخوردار است. اگر در یک الکتروموتور جای فاز و نول را تغییر دهیم در جهت هیچ گونه تغییری ایجاد نمیشود. الکتروموتورهای تکفاز در مدلهای مختلف تولید شده است. موتورهایی که در صنعت کارایی دارند دارای سیم پیچهای دائمی یا کمکی هستند. این دو سیم پیچ هنگام راه اندازی بین فاز و نول قرار میگیرند و جهت گردش الکتروموتورها نحوه اتصال دو سیم پیچ را مشخص مینماید.
اجزای کلید گردان
کنتاکت(پلاتین) : در قطع و وصل کردن جریان نقش بسیار مهمی را ایفا مینماید. این کار باید با مقاومت کم و بیشترین ایمنی صورت گیرد. قطع و وصل جریان در کلید گردان توسط کنتاکت صورت میگیرد. کنتاکت از چند قطعه ثابت و متحرک تشکیل شده است که با حرکت جریان قطع و وصل میشود.
ترمینال: کلید گردان بعنوان قطع و وصل جریان باید بصورت سری در مدار قرار گیرد. سری یعنی اینکه جریان از یک سمت کلید وارد و از سمت دیگر خارج شود. ترمینال مرکز ارتباط بین کلید گردان و مدار بیرونی میباشد.
مکانیزم قطع و وصل یا فرمان: باید کنتاکتهای متحرک حرکت کنند یا جابجا شوند و از کنتاکتها ثابت دور شوند تا جریان کلید گردان قطع و وصل شود. مکانیزمی که جهت حرکت و جابجایی کنتاکتها استفاده میشود مکانیزم قطع و وصل یا فرمان است.
قیمت کلید گردان
کلید گردان دارای مشخصات فنی و ویژگیهای خاص خود میباشد که قیمت آن نیز بر حسب آن محاسبه میشود. از آنجایی که قیمت در بازار امروزی شناور است قیمت پایهای وجود ندارد لذا شما میتوانید با قسمت بازرگانی مجموعه زاگرس صنعت تماس بگیرید و از قیمت انواع کلید گردان مطلع شوید.
خرید کلید گردان
در هنگام خرید کلید گردان ابتدا باید به میزان تقریبی آمپر کلید و تنوع کلیدهای درخواستی، بودجه، محل مورد استفاده و درجه حفاطت مورد نیاز توجه نمایید سپس نوع کلید گردان خود را انتخاب نمایید.
در مرحله بعد باید نوع بار الکتریکی مورد نظرتان که باید کلید گردان را قطع یا وصل یا کنترل نماید را مشخص کنید. برای خرید انواع کلید گردان نیز میتوانید از طریق راههای ارتباطی مشخص شده در سایت با متخصصین مجموعه ما در تماس باشید.